Про це розповіли під час прес-конференції «Навіщо Львову кваліфіковане обстеження пасажиропотоків» у вівторок, 14 листопада, передає кореспондент «Вголосу».

За словами представника Громадської організації «Розвиток Громади» Назара Бая, на сьогодні немає єдиного бачення та стратегії покращення  транспортної системи у Львові. «Завдяки обстеженню матимемо дані про кількість пільговиків, які користуються транспортом Львова, та інформацію, скільки потрібно рухового складу на маршрутах», розповів він.  

Як додав спеціаліст з транспортного планування Антон Гаген, результати дослідження допоможуть також  зрозуміти, наскільки завантажені маршрути, яка інтенсивність руху людей на зупинках, а також дадуть можливість розробити транспортну модель.

Голова асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка запевнив, що перевізники підтримують цю ідею. Додав і те, що варто було би врахувати сезонний характер пасажиропотоку.

Своєю чергою, депутат Львівської міської ради, член комісії інженерного господарства Андрій Карбовник зазначив, що на прес-конференції відсутні представники управління транспорту ЛМР, яких запрошували. Це свідчить про їх байдужість до цих процесів.

«Однозначно потрібно проводити ці дослідження. Таке дослідження коштує близько 600 тисяч грн. Для міського бюджету – це далеко не величезні і цілком підйомні гроші. Адже ефекту буде набагато більше. Але ці питання треба вирішувати із керівництвом управління транспорту. Проте вони навіть не захотіли сюди прийти», – резюмував він.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ