Про це було досягнуто домовленості 28 квітня під час заходу з нагоди вшанування 69-ї річниці операції «Вісла», у якому взяв участь голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка.

Очільник області запевнив представників громадськості в тім, що немає нічого складного і неможливого, аби тут через рік постав пам’ятник. Однак для того дуже треба, щоб цього захотіли люди. А головне – це не втратити пам’ять.

Нагадаємо, що пам’ятник із вшанування жертв депортації українців з їхніх етнічних земель на території сучасної Польщі планували спорудити до 60-річчя початку операції «Вісла», під час якої у 1947 році на території Польщі відбулося примусове переселення етнічних українців.

У зв’язку зі 60-річчям цієї акції Президент України Віктор Ющенко 5 квітня 2007 року підписав Указ №274 «Про заходи до 60-х роковин операції «Вісла». Одним із заходів для вшанування пам'яті жертв цієї трагічної сторінки в історії України мало бути встановлення пам’ятника.

Рішенням Львівської міської ради у 2005 році було виділено земельну ділянку для майбутнього памятника у скверику на вулиці Мушака (кінцева трамвая №4), тоді ж було встановлено та освячено пам’ятний камінь на цьому місці.

ІА "Вголос": НОВИНИ