Художники реставратори Національного драматичного театру імені Марії Заньковецької створили образ Богородиці у камуфляжі.

Про це повідомляють у театрі імені Марії Заньковецької.

Богородиця

Автори Богородиці – художники-реставратори Марія Боньковська та Оксана Гірняк.

«Покрий нас чесним своїм покровом та ізбави нас від усякого зла», - просять заньківчани.

Як повідомили «Вголосу»  у театрі, позаяк в перші днів масового наступу московитів на Україну не працювали друкарні, то працівники театру Заньковецької разом з співробітниками Музею релігії у Львові  вирішили зробити акцію: створювати плакати.

Марія Боньковська – реставратор, яка реставрує ікони. Саме їй належить ідея намалювати Богородицю у камуфляжі. Працювали над нею протягом тижня.

«Два сини Марії Боньковської зараз боронять Україну від московського ворога у складі Збройних сил України», - розповіли у театрі.

Зараз Богородицю у камуфляжі вивісили на стіні театру, аби її могли бачити всі. А після нашої перемоги її перенесуть у хол театру, виготовляють спеціальну раму та освятять. І вона стане оберегом театру імені Марії Заньковецької.

Розмір Богородиці – 67 см на 150 см.

Також у театрі створили й інші плакати,  як от Марія Заньковецька з бандерівським смузі, непереможні українські воїни  та Мрія.

Богородиця

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», у Національному драматичному театрі імені Марії Заньковецької з реквізиту з вистави «Ісус, Син Бога Живого» зробили маскувальну сітку.

ІА "Вголос": НОВИНИ