Про це інформує прес-служба ЛМР.

Цього року за ініціативи Львівського медіафоруму та Школи журналістики УКУ вперше українською було видано книгу польської репортерки Катажини Квятковської-Москалевич. Збірка репортажів «Вбити дракона. Українські революції» розповідає про Україну від Майдану 2004 року до початку війни на Донбасі. Ця книга стала експериментальним проектом, а сьогодні було оголошено концепцію нового видавництва.

«Експеримент показав, що треба рухатися далі, тому ми оголошуємо про створення нового видавництва. Ми називаємо його «Човен». Човен, в якому ми можемо плисти у водах інформації і досягати нових континентів. Ми створюємо наш «Човен», аби відкривати горизонти попереду, цілі материки культур та історій. Історій держав, історій людини», - розповіла головна редакторка видавництва «Човен» Олеся Яремчук під час презентації.

Видавництво спеціалізуватиметься на репортажній та документальній літературі та працюватиме у кількох напрямках, публікуючи художній репортаж та есеїстку, біографічну та історичну літературу, книги про медіа та науку. Окрім перекладної літератури, «Човен» також працюватиме із текстами українських авторів.

Перші проекти видавництво планує реалізувати вже цьогоріч – до «Форуму видавців» у Львові, а також здивувати учаcників Lviv Media Forum 2018.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ