Про це повідомив начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб, передає кореспондент «Вголосу».

«На жаль, напередодні першотравневих вихідних суд ухвалив рішення про призупинення дії ухвали Львівської міської ради і відповідного наказу управління охорони здоров’я. Також було призначено розгляд справи по суті на 12 червня», – зазначив Володимир зуб.

Він переконаний, що рішення про переведення комунальних стоматполіклінік на госпрозрахунок у Львові було ухвалено в межах здорового глузду.

«Адже в усіх обласних центрах стоматологічні поліклініки давно переведено на госпрозрахунок або в комунальні підприємства, неприбуткові чи прибуткові. Тим паче, що законодавець дозволяє у сфері стоматології офіційні платні послуги», – пояснив він.

Володимир Зуб додав, що позов подали стоматологи, прикриваючись профспілковими організаціями, а інтереси Львівської міської ради в суді захищає юридичне управління. Він зазначив також, що мерію підтримують приватні стоматологи.

Нагадаємо, з 1 липня у Львові за послуги комунальних стоматологічних поліклінік львів’яни мали платити за певним визначеним прейскурантом, а стоматологи змушені були виконати план, щоб не втратити роботу. Усе це мало відбутися відповідно до ухвали Львівської міської ради «Про створення госпрозрахункових відділень стоматологічної допомоги дорослому населенню м. Львова».

ІА "Вголос": НОВИНИ