31 січня слідчі Сихівського відділу поліції у Львові завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою 57-річного львів’янина, колишнього працівника органів внутрішніх справ Кирила Вишинського.

Про це інформує прокуратура Львівської області.

Встановили, що підозрюваний упродовж 2014-2016 років систематично виконував замовлення іноземних інформаційних агенцій, які діють на території Росії.

«Зловмисник позиціонував себе українським журналістом, проте готував тенденційні статті антиукраїнського характеру, які за своїм змістом принижують національні почуття українців, заперечують їхнє право на власну державність і самостійність у вирішенні внутрішніх і зовнішніх питаннях», — йдеться у повідомленні прокуратури.

Зазначається, що Кирило Вишинський через засоби масової інформації публічно поширював думки, погляди та переконання, зміст яких є образливим для українського народу, принижує його національну честь і гідність та спрямований на розпалювання національної ворожнечі та ненависті між українською й іншими спільнотами.

Обвинувальний акт у кримінальному провадженні скерували до Сихівського районного суду м. Львова.

Згідно з санкцією ч. 1 ст. 161 КК України (умисні дії, спрямовані на розпалювання національної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності), зловмисникові загрожує від двохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на термін до п'яти років, із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років або без такого.

Як писав «Вголос», у травні 2015 року Херсонський суд розглядав клопотання про арешт керівника «РИА Новости Украина».

Кирилові Вишинському оголосили підозру у держзраді.

У червні 2018 року СБУ виявила у Вишинського договір із російським пропагандистським ЗМІ.

ІА "Вголос": НОВИНИ