Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Як зазначив керівник даного підприємства Роман Довбуш, отрута, якою знищуватимуть щурів, не становить небезпеки для людей та домашніх тварин.

«Зараз ми використовуємо препарати VI групи токсичності, які не мають прямого токсичного впливу на організм людини та інших живих організмів. Це препарати на основі зернової чи тістової приманки або ж у парафінових гранулах, які розкладаються не на відкритих майданчиках, а на закритих для доступу майданчиках. При чому, це майданчики закриті для доступу як людей, так і тварин», - зазначив Роман Довбуш.

«Не виключаю, що коти і собаки можуть потрапляти у такі приміщення. Але кота чи собаку неможливо змусити з’їсти парафінову свічку чи зерно.ь Зараз заборонені ті отрути, про які часом некомпетентно розповідають у новинах, що вранці тварина щось з’їла, а увечері їй погано. Препарати, які використовуються для дератизації у Львові, діють на організм гризунів упродовж 4-5 днів. Раптової дії вони не мають. Препарати ціано- та аміаковмісні, які діють миттєво, заборонені для використання у нашій роботі уже понад 10 років», - наголосив керівник коммунального підприємства «Профілактична дезінфекція».

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ