У Львові вперше відбудеться забіг з перешкодами «Race Nation», у зв’язку з яким з 9 до 12.30 буде обмежено рух транспоту по вул. Кривоноса та вул. Опришківській.

Про це кореспондентові «Вголосу» розповів Костянтин Баранюк, провідний фахівець управління транспорту ЛМР.

«Оскільки учасники змагань бігатимуть з «Fest Republic» через «Знесіння» на Високий замок, рух транспорту на вул. Кривоноса та вул. Опришківській буде ускладнений. Об’їхати дорогу можна буде через Кривчиці. Громадський транспорт курсуватиме згідно графіку, за винятком маршруту №25, який в цей час проїжджатиме через вул. Старознесенську».

Юрій Підлісний, керівник ГО «Гонка Нації» розказав, чому забіг вирішили проводити у Львові, скільки учасників зголосилося взяти участь, та які плани організаторів зіпсувала погода.

«Львів – це поки що єдине велике місто в Україні, де нас ще не було. Тому цей останній бастіон ми пообіцяли собі взяти. Ми вперше проводимо в одні вихідні одразу два заходи, 29 вересня гонка відбудеться у Львові, а 30 - в Казахстані. Це складно, але нашою метою було ознайомити львів’ян саме з цим характером змагань, які вже підкорили увесь світ. Тому ми й наважилися на таку авантюру. Частково підвела погода, ніхто не очікував, що буде так холодно. Тому ми вимушені були відмовитися від усіх водних перешкод, замінивши їх на інші».

Також організатор зазначив, що у перегонах візьмуть участь більш ніж 700 учасників з різних точок України. По трасі, яка пролягатиме через парки «Знесіння» та «Високий Замок», вони будуть повинні подолати близько 25 перешкод.

ІА "Вголос": НОВИНИ