[media=95197,95198,95200,95202,95204,95206,95209,95212,95214,95218,95220] 

Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

Вершники змагались за кубок області у виїздці та у подоланні перешкод (конкур).

За словами Оксани Гут, директора дитячо-юнацької спортивної школи «Буревісник» із кінного спорту, кубок області у виїздці виборювали 35 вершників. Виїздка (вища школа верхової їзди) вид кінного спорту, в якому вершники демонструють уміння керування конем, ефективність та правильність його природніх рухів, чіткість виконання певних фігур та вправ.

Цьогоріч наймолодшими учасниками обласних змагань по виїздці були дітки віком 12 років.

«Чемпіонат Львівської області з кінного спорту тривав три дні. У перший день проводилися змагання з виїздки, два наступних – з подолання перешкод. У виїздці, в їзді класу М1 переможцем стала Христина Залізна, у їзді «Попередній приз» –  Роксолана Ковальська, в складнішій їзді для дітей «Командний приз» переможцем стала Катерина Іванчук, в їзді для дітей переможцем стала Анастасія Назимок», – розповіла Оксана Гут.

У конкурі взяли участь 60 вершників. Вони долали перешкоди висотою від 60-ти до 110-см. Загалом на чемпіонаті області з кінного спорту спортсмени та їх коні змушені були подолати 7 різних маршрутів перешкод з різною висотою бар’єрів та різної складності. За словами головної судді змагань Олени Плекан, встановлені маршрути перешкод були відносно неважкими, втім спортсмени робили чимало помилок під час подолання бар’єрів.

«Сьогодні на маршруті у 80 см було встановлено 8 бар’єрів, коні мали зробити 8 стрибків. На маршруті 100 та 110 см було 11 бар’єрів та 13 стрибків. В принципі,  коні підготовлені до змагань такого класу, просто чимало вершників допустили багато помилок», – зазначила Олена Плекан.

Загалом у семи конкурах визначено 21 переможця обласних змагань з кінного спорту. У категорії дорослі на маршруті перешкод 110 см перше місце посів Олег Семко, другим став Богдан Дзидзан, та третє місце посіла Єлизавета Ржоткевич. На маршруті 100 см для будь якої категорії вершників перше місце здобула Євгенія Григор’єва. Діти позмагалися між собою на маршруті перешкод висотою 60 см, де перше місце посів Ярема Гудзоватий.

Обласні змагання з кінного спорту це, свого роду, генеральна підготовка до всеукраїнських та міжнародних стартів. Адже вже з наступного місяця львівські вершники поїдуть боротись за звання чемпіонів України. Львівську область на чемпіонаті України з подолання перешкод представлятиме Єлизавета Ржоткевич та Богдан Дзидзан. У чемпіонаті України з триборства Львівщину представлятиме майстер спорту міжнародного класу Петро Плекан, який до того ж наступного тижня везе своїх спортивних коней на міжнародний турнір у Польщі.

Переможцями змагань у загальнокомандному заліку, як у конкурі, так і у виїздці стали львів’яни, попри те, що  до сильну конкуренцію їм складали команди з Івано-Франківської та Тернопільської областей.

ІА "Вголос": НОВИНИ