Біля стін Залізничного райсуду Львова відбулося засідання у справі зґвалтування 12-річного хлопчика.

Батько постраждалої дитина заявив, що розгляд провадження відбувається дуже повільно. Про це йдеться в сюжеті НТА.

«В адвоката підозра на коронавірус, засідання не відбувалося вже місяць. Наприкінці березня адвокат так і не дійшов, бо підвернув ногу. На наступне засідання нога не зрослася, згодом у захисника нібито знову виявили COVID-19», - зазначив батько хлопчика Олег.
Про зґвалтування сина батьки повідомили в поліцію ще минулого року в червні. Під час прогулянки на Левандівці хлопчик загадково зник.

Пізніше він прийшов додому та розповів, що старший хлопець попросив його допомогти за винагороду відтягнути мопед. Потім зловмисник затягнув його в кущі та здійснив наругу. Ґвалтівника затримали того ж дня, в злочині він зізнався.

Стало відомо, що молодик жив неподалік будинку жертви. Підозрюваним виявився 18-річний Ярослав Мартинюк. Майже рік він перебуває в СІЗО та очікує на рішення суду.

«Експертиза встановила, що біологічні зразки належать обвинуваченому, а підозрюваний заявив, що результати підробили», - розповів адвокат Іван Василишин.

«Син і вся родина почувається у величезному стресі цілий рік. Дитина перебуває на межі нервового зриву», - додав батько.

У білих футболках з написом «Мирослава додому, а брехунів – за ґрати» під суд прийшла сім’я обвинуваченого. Рідні запевняють, що їх син до скоєння не причетний.
«Наш син цього не робив. У нас є причини і докази таке говорити», - розповіли родичі Ярослава Мартинюка.
На захист імовірного кривдника стали не лише рідні. Серед захисників – Роман Сірко. Це агресивний чоловік, який кидався на журналістів та лаявся.

Сірко – соратник львівського провокатора та проплачених акцій Остапа Стахіва. Чоловік продемонстрував посвідчення журналіста маловідомого ресурсу. У 2020 році керівника «Таврія Ньюз» публічно засудила комісія журналістської етики за видачу посвідчень не журналістам.

На боці батьків зґвалтованого хлопчика активіст Олександр Агашко. Він зазначив, що Сірко розповсюджує неправду і найгірше те, що йому можуть повірити.

«Він стверджує про наявність якихось доказів. Людина, яка має докази, що спростовують версії слідства, повинна заявитися свідком», - додав активіст Олександр Агашко.
Підозрюваному загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі. Минулої п’ятниці будівлю суду пікетували десять невідомих, які підтримали обвинуваченого. За участь в акції їм нібито пропонували по 500 гривень.

 

Читайте більше новин ІА Вголос:

ІА "Вголос": НОВИНИ