[media=82285,82288,82289,82291,82293,82294,82297] 

Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

Як зазначив душпастир католицьких ЗМІ у Львівській архідієцезії Римо-католицької церкви в Україні о. Олександр Кусий, саме після візиту Папи Римського до резиденції, який відбувся 25 червня 2001 року, міська влада передала будівлю на баланс управління Львівської архієпархії Римо-католицької церкви.

«Я пам’ятаю, як до нас приїхав Папа Римський св. Іван Павло ІІ. Він увійшов у будівлю, поглянув навкруги і, махнувши рукою, сказав, що саме тут має бути Митрополича курія РКЦ. Так і сталося на нашу радість. А потім ми всі разом молилися біля ікони Божої Матері Милостивої, яка також була близькою Папі Римському», – пригадав отець Олександр.

Він також сказав: якби не візит Папи Римського св. Івана Павла ІІ до Львова, невідомо, чи віддали б священикам будівлю.

«На початку 1990-х років це було нездійсненною мрією наших священиків. А завдяки Папі Римському мрія стала реальністю», – наголосив душпастир.
Урочисте освячення таблиці збіглося зі з’їздом капітулей Митрополичої курії РКЦ.

За словами отця Олександра, священики збираються двічі на рік. Під час спілкування вирішують нагальні проблеми церкви.

«Нині на зустріч приїхали капітули з чотирьох областей: Тернопільської, Івано-Франківської, Закарпатської та Львівської. Вони говоритимуть про відновлення та реконструкцію будівель, про присвячення життя бідним, а також про нагальні проблеми церкви», – додав душпастир. 

На урочистості зібралися голова Конференції єпископів Римо-католицької церкви в Україні, архієпископ-митрополит Львівський Мечислав Мокшицький, капітула Митрополичої базиліки у Львові, а також Рада священиків Львівської архідієцезії.

ІА "Вголос": НОВИНИ