Сьогодні, 1 листопада, у Львові, на розі вул. Огієнка та Листопадового Чину,  відкрили пам’ятник героям ЗУНР та УГА заввишки понад 8 метрів з нагоди 100-річчя подій Листопадового чину.

Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

Присутні під супровід оркестру Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного виконали Гімн України. Також вшанували хвилиною мовчання усіх Героїв, які загинули за Україну.

 

 

«Композиція монумента складається із гранітної піраміди та бронзової стели. У пам’ятнику проявлені дві сили, два енергетичних потоки, які сфорувавшись, піднесли утворення Української держави: політична воля, що дозріла до свого часу, та мілітарна сила. Їх зобразили у формі двох рук, що втримують полум’я, у якому формується наш герб – Український Тризуб. Монумент заввишки – понад 8 м», - зазначила під час відкриття ведуча заходу Софія Федина.

Автор пам’ятника - Народний художник України Любомир Медвідь; скульптор - Народний художник України – Василь Ярич.

Любомир Медвідь, зокрема під час відкриття подякував за те, що у нього повірили, та зазначив: «Цей монумент необхідний для Львова. Оце твориво (пам’ятник, - ред.) його прикрасить».

Зазначимо, у місті спорудили ще один пам’ятник українським бійцям Листопадового чину.

ІА "Вголос": НОВИНИ