Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Львівська міська рада підписала мирову угоду з активістами громадської ініціативи «Врятуй сквер Св. Юра» щодо реконструкції площі.

Керівник юридичного управління Львівської міськради Гелена Пайонкевич розповіла, що рада виконала зобов’язання, які попередньо усно поклали на неї активісти, щодо прозорості та оприлюднення всіх необхідних документів у мережі. Таким чином, сторони досягли консенсусу й підписання сьогоднішнього документа є свідченням результату співпраці між сторонами судового процесу.

Крім того, станом на зараз мирову угоду підписано між трьома сторонами: позивачем, Львівською міською радою та виконавчим комітетом. До кінця сьогоднішнього дня очікують також підписання документа від Інспекції архбудконтролю.

Головний архітектор Львова Юліан Чаплінський додав, що  ця мирова угода є хорошим прецедентом для того, аби наступні міські конкурси проводити максимально відкрито.

«Зараз є мирова угода між сторонами, які судилися. Це добрий приклад того, коли неймовірно затягнутий процес справді титанічної давності, який був у ті часи зроблений направду непрозоро, став добрим прецедентом для того, аби всі наступні конкурси робити максимально прозоро, щоб не було таких неприємних моментів в історії нашого міста. Тому, як на мене, це дуже добрий консенсус, я сподіваюся на якнайшвидший запуск тролейбусів через пл. Св. Юра», – відзначив Чаплінський.

Як писав «Вголос», до 150-річчя з дня народження Андрея Шептицького так і не вдалося завершити реконструкцію площі Святого Юра, де 29 липня відкрили пам’ятник митрополиту. Причина – спротив активістів, які пообіцяли не дати зрубати жодного дерева.

ІА "Вголос": НОВИНИ