Таку заяву зробив заступник директора львівської фірми-перевізника ТзОВ «Успіх БМ» Володимир Іськович під час засідання підкомітету Верховної Ради України з питань транспорту у Львові сьогодні, інформує кореспондент «Вголосу».

Володимир Іськович зазначив, що сьогодні дуже багато говорять про підняття тарифів, реформи галузі пасажирських перевезень, але ніхто не каже про належний інвестиційний клімат для того, щоб перевізники могли нормально працювати.

Заступник директора наголосив, що підприємець повинен чітко знати умови, за яких він працюватиме на ринку, та правила здійснення перевезень. Однак чинне законодавство, за словами перевізника, дозволяє організаторам перевезень створювати для підприємців такі умови роботи, які вигідні чиновникам. 

«Який інвестор прийде сюди працювати, якщо у Львівській міській раді проводять конкурс на визначення перевізника, а через 9 місяців без жодних причин розривають договір із переможцем? Чиновник проводить конкурс, відкрив конверт, побачив, що там щось його не влаштовує, і скасував конкурс. Він має на це законні підстави, але це ненормально. У законі прописано, що організатор має право, однак там має бути написано і про те, чого він робити не може», – наголосив Володимир Іськович.

Також він додав, що, до прикладу, в Америці питання корупції в галузі перевезень вирішили дуже просто: прописують те, що робити не можна, а решту дозволено. У нас ця галузь, на його переконання, дуже «зарегульована», тому не розвивається і не реформується. 

Як повідомляв «Вголос», раніше Володимир Іськович заявляв, що міський голова Львова Андрій Садовий разом зі своїми підлеглими з юридичного та транспортного управлінь Львівської міської ради зробили все для того, щоб громада Львова опинилася за крок до транспортного колапсу

ІА "Вголос": НОВИНИ