[media=150721,150722] 

Про це розповіла т.в.о. директора департаменту з питань культури, національностей та релігій ЛОДА Мирослава Туркало у четвер, 17 серпня, під час прес-конференції, передає кореспондент «Вголосу».

«Урочисте відкриття відбудеться 27 серпня о 17:00 год біля пам'ятника Андрею Шептицькому на площі святого Юра. Опісля – святкове богослужіння у храмі, а також гала-концерт і відкриття виставки, присвяченої створенню Конгресу у Львівській політехніці. 28 серпня у вищезгаданому університеті триватиме міжнародна конференція «СКУ в 50 років і далі: Європейський контекст», – зазначила Мирослава Туркало. 29 серпня вшановуватимемо наших Героїв на Личаківському кладовищі. У «Шевченківський гай» запрошуємо на акцію «Українці разом – майбутнє за нами». Також відбудеться у цей день покладання квітів до пам'ятника Шевченку, відкриття виставки «Українські художники діаспори» у збірках Національного музею у Львові та  урочиста академія».

Як додала директор Міжнародного інституту освіти, культури та зв'язків з діаспорою НУ «Львівська політехніка» Ірина Ключковська, Світовий Конгрес Українців об'єднує громадські організації з 53 країн світу і представляє 20-мільйонну українську спільноту, що живе за кордоном. А 2017 рік, до слова, оголосили роком Світового Конгресу Українців у міжнародній спільноті.

«Загалом заходи стартували у лютому 2017 року у Торонто і триватимуть на усіх континентах світу. В Європі такі заходи вже відбулися у Греції, Іспанії, Португалії.  А 25-26 серпня урочисту дату відзначатимуть у Києві», – додала вона.  

Також, за її словами, найчисельніша делегація, що приїде до Львова на святкування, це делегація з Росії, зокрема з Москви, Мурманська та інших міст. «Ми давно і тісно з ними співпрацюємо. Попри війну, розв'язану Російською Федерацією, люди наважилися і їдуть сюди. Особлива увага і пошана буде до тих людей», резюмувала директор Міжнародного інституту освіти, культури та зв'язків з діаспорою НУ «Львівська політехніка». 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ