Про це повідомив кореспондент «Вголосу».

Як пояснює в інформаційній довідці до рішення в. о. начальника управління соціального захисту Львівської міськради Ігор Кобрин, під час реалізації права громадян на отримання одноразової матеріальної допомоги виникала низка питань, які потребували уточнень.

Необхідність змін виникла також у зв’язку з обмеженими фінансовими ресурсами та зростанням кількості звернень.

«Особливо останнім часом збільшилася кількість звернень громадян про надання допомоги на дороге лікування», – каже чиновник.

Також у чинному положенні не було визначення «малозабезпеченої сім’ї» і не уточнено право на допомогу мешканцям з Винників, Рудного, Брюховичів, з огляду на те, що в місцевих бюджетах цих населених пунктів передбачено відповідні кошти.

«Отримання допомоги з міського бюджету і місцевих бюджетів цих населених пунктів порушує принцип «одній особі один раз на рік» та ставить у нерівні умови мешканців, наприклад, Винників і Львова», – пояснює Кобрин.

Отож це було враховано в новій редакції положення. Також визначено коло осіб, яких включають до складу сім’ї одержувача допомоги під час визначення його права на допомогу, а також розмір допомоги.

Загалом новими змінами деталізовано механізм прийому документів та процедуру розгляду звернень тощо.

ІА "Вголос": НОВИНИ