У Львові у парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького встановили точну копію гелікоптера МІ-8МТ, на борту якого 29 травня 2014 року  востаннє піднялися  у небо генерал-майор Сергій Кульчицький та 11 його побратимів. 

Це вже шостий епізод інсталяцій «Календаря війни», сторінки якого перегортають у парку.

Нагадаємо, що сім років тому вертоліт МІ-8МТ зі складу Гвардійської авіаційної бази Нацгвардії (командир - полковник Сергій Бульдович) здійснював плановий виліт. На борту перебував начальник управління бойової та спеціальної підготовки Нацгвардії МВС України генерал-майор Сергій Кульчицький. Він збирався перевірити стан боєздатності одного з блокпостів, який охороняли бійці 1-го батальйону НГУ. Близько 12:25 український МІ-8 відлетів від 5-го блокпосту, як його збив ворог. З 13 бійців вижив тільки один - Олександр Макеєнко.

Досі залишається загадкою, як ворог дізнався, коли гелікоптер розпочне свій політ.

До сьомої річниці цієї трагедії у парку встановили півтораметрову копії гелікоптера. Виготовив її працівник парку Андрій Лубинець. 

За задумом автора ідеї Ірини Вовк, зазначена інсталяція повинна спонукати перехожих та відвідувачів парку згадати про тих, завдяки кому війна не дійшла до Львова.

Читайте більше новин від ІА Вголос за посиланнями:

ІА "Вголос": НОВИНИ