У суботу, 26 червня, на вулиці Стрийській у Львові освятили пам’ятник Папі Римському Івану Павлу ІІ, який встановили з нагоди 20-річчя його візиту до Львова.

Про це повідомляє Львівська міська рада.

Пам'ятник встановили на парафії храму св. Івана Павла ІІ у Львові. У його освяченні взяли участь Митрополит і Архієпископ Львівського РКЦ Мечислав Мокшицький, єпископ-емерит Одесько-Сімферопольської дієцезії Броніслав Бернацький, єпископ Кам’янець-Подільської дієцезії Леон Дубравський, єпископ-помічник Львівської Архідієцезії РКЦ Едвард Кава.

Також були присутні священики РКЦ, та духовенство УГКЦ та ПЦУ.

«Цей пам’ятник, звернений у напрямку центру міста, буде надалі пригадувати нам важливість продовження його [ред. – Папи Івана Павла ІІ] місії. Саме цим і займається парафія на його честь. Ми присвячуємося євангелізації, формуванню сімей, освіті дітей, катехизації дорослих та молоді, благодійності. У цьому пам’ятнику св. Папа Іван Павло ІІ благословляє місто. Дякуємо усім благодійникам, які подарували цей пам’ятник, що служитиме нам і наступним поколінням»,  - заявив о. Григорій Драус.
За словами Митрополита і Архієпископа Львівської РКЦ Мечислава Мокшицького, цей пам'ятник є нагадуванням для кожного з нас тієї знакової події, яка відбулася 20 років тому.
«Сьогодні хочемо подякувати Господу за те, що 20 років тому Папа Йоан Павло ІІ відвідав нашу українську землю, відвідав нашу єпархію Львівську. Дякуємо за те, що він молився з нашою  Церквою тут, у Львові. Дякуємо за всі слова, які він до нас промовив.  Через заступництво св. Івана Павла ІІ прагнемо випрошувати Боже благословення для нашої Батьківщини, для всіх людей нашої країни і для всіх вірних, щоб ми відкрили свої серця на Божу благодать, зростали у вірі і святості», - зазначив він.
Після освячення всі учасники долучилися до Святої Меси.

Нагадаємо, 25 червня 2001 року Папа Іван Павло ІІ прибув до Львова. В цей день заповненими вірянами вулицями вперше проїхав «папамобіль», а сам Його Святість відвідав Латинський катедральний собор, Вірменський собор і собор святого Юра.

У зв'язку з 20 річницею приїзду Папи до Львова у Львівській міській раді відбулася урочиста академія за участі духовенства, Генерального консула Польщі, міського голови Львова, та депутатами ЛМР.

ІА "Вголос": НОВИНИ