Як повідомив кореспондент «Вголосу», для примусового виконання рішення суду о 10:00 на місці події зібралися представники міліції, державної Галицької виконавчої служби, поняті, адвокат боржника-стягувача, керівництво комунальної 1-ї міської поліклініки Львова, а також представники дитячої спортивної школи «Галеон».

За словами державного виконавця Галицької виконавчої служби Юрія Макарова, про примусове виконання рішення суду боржника-стягувача було попереджено заздалегідь.

«Виконавче провадження було відкрито 3 березня цього року і про це було повідомлено боржника-стягувача. Натомість до цього часу він самостійно не виселився з приміщення. Через це на 10:00 8 квітня було призначено примусове виконання рішення суду», – пояснив Юрій Макаров.

У призначений час керівник ТзОВ «Горицвіт» так і не з’явився в приміщенні колишньої аптеки. Замість нього прибув адвокат виконавця Андрій Алєксєєнко. Власним ключем він відімкнув замки і впустив представників міліції та виконавчої служби в приміщення, де ще вчора працювала аптека.

Адвокат запевнив, що за півгодини до приміщення має приїхати транспорт з робітниками, які розберуть залишені меблі й вивезуть їх.

«Якби власник не хотів виконувати рішення суду, мене тут не було б. І міліції довелося б ламати двері. А так усе відбувається за нашої згоди. Двері відчинено, ліки вивезено, залишилися лише деякі меблі. Немає жодних проблем», – зазначив Андрій Алєксєєнко.

Своєю чергою, представник Державної виконавчої служби запевнив, що зараз він разом з понятими описуватиме майно, що залишилося у приміщенні загальною площею 88,6 кв. м і передаватиме його на збереження поліклініці.

Як було з’ясовано, раніше в частині цього приміщення були роздягальні для спортсменів, які займалися у спортивному залі ДЮСШ «Галеон».

У коментарі «Вголосу» директор спортивної школи Орест Калитовський сказав, що було б дуже добре, якби приміщення нарешті повернули школі.

«Річ у тім, що в цьому приміщенні раніше були наші роздягальні. Потім, десь у 1998 році, його забрали в суборенду. Маю надію, що нарешті воно повернеться і спортсмени його використовуватимуть», – зазначив директор і додав, що у школі є багато вихованців, які досягли гарних спортивних результатів. Одна з них – олімпійська чемпіонка 2012 року Яна Шемякіна.

Як писав «Вголос», незважаючи на завершення терміну оренди приміщення в березні 2014 року, керівництво ТзОВ «Горицвіт» надалі неправомірно використовувало його під аптеку.

ІА "Вголос": НОВИНИ