Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив заступник головного лікаря Львівського державного онкологічного регіонального центру Олег Дуда, інформує кореспондент «Вголосу».

У результаті профілактичного огляду онкологи виявили патологічні зміни молочної залози у 222 львів’янок. Утім, як зазначив лікар, це не говорить про те, що всі ці жінки мають онкологію.

«Підозру на рак молочної залози ми виявили лише у 14-ти жінок. Нині вони проходять додаткові обстеження для підтвердження або спростування діагнозу», – додав заступник головного лікаря онкоцентру.

Олег Дуда також нагадав, що рак грудей найчастіше вражає жінок віком від 40 років, особливо після настання менопаузи. Через це для профілактики жінки мусять щороку проходити мамографію. У молодому віці – 35-40 років – лікарі рекомендують проходити УЗД.

Як писав «Вголос», на Львівщині з 5 по 16 жовтня тривають «Дні профілактики патології шийки матки і грудної залози в жінок».

Сьогодні львівські поліцейські роздали жінкам тисячу рожевих троянд і нагадали їм про щорічне обстеження на рак молочної залози.

ІА "Вголос": НОВИНИ