Розширити коло знайомств, опанувати нові навички, інтегруватися в громаду, а також знайти можливості для працевлаштування — саме такі послуги можуть отримати вимушено переміщені особи в новому Інтеграційному хабі “Твоя опора”.

Заклад функціонує при Прихистку для ВПО, який у перші дні повномасштабної війни відкрив благодійний фонд “Твоя опора”. Це комфортний простір у центрі Львова, розташований на вулиці Дрогобича, 5. Там люди, які постраждали від війни й знайшли безпечне місце, можуть отримати допомогу.

За два роки повномасштабного вторгнення прихисток прийняв у своїх стінах вже понад 5 тисяч осіб. За словами директорки Любові Возняк, ціль інтеграційного хабу – сприяти новим мешканцям Львова реалізувати себе, почуватися комфортно й стати повноцінними членами громади.

Ідея такої успішної інтеграції – змішувати львів’ян з гостями нашого міста, які, можливо, планують залишатися в нашій громаді, щоби ефективно і якісно налагоджувати цей діалог. Наша модель – мультидисциплінарна команда фахівців, які підтримують людей різних сторін, наче огортають, знаєте, де їх треба підсилити», – каже директорка прихистку для ВПО «Твоя опора» Любов Возняк.

Укомплектувати інтеграційний хаб вдалося завдяки міжнародній гуманітарній організації CORE Response за підтримки Американського Червоного Хреста.

«Ініціативи, які спрямовані на підтримку, на повернення стійкості, впевненості в майбутньому людям, які опинились через війну у біді, є не менш важливими, ніж напряму надання прихистку чи матеріальної допомоги», – розповідає виконавча директорка CORE Response в Україні Ліана Хоровицька.

У хабі щодня проводять різні активності. Зокрема, серед послуг, які пропонує центр, майстер-класи з арт-терапії, які допомагають зняти стрес та розвантажитись.

«Малювання – найпрекрасніший інструмент для заспокоєння нервової системи, для балансу, для того, щоб людина щось почала творити, щоб вона бачила свій результат», – пояснює арт-терапевтка Ярослава Павлюковець.

За словами одного із відвідувачів арт-терапії, вона допомогла йому знайти нове хобі, завдяки якому він відкривається по-новому для світу

«Я не перший раз на арт терапії, але вперше у собі відкриваю великого художника, я навіть не очікував такого», – каже один із учасників майстер-класу Віктор.

Особливістю хабу є й те, що тут знайдуть підтримку як дорослі, так і діти. В  центрі працюють професійні вихователі, які доглядатимуть за дітьми, щоб батьки тим часом могли владнати особисті справи. Також, за потреби, батьки можуть залишити тут дитину на 3 години.

ЗАПИС НА УЧАСТЬ У ПРОГРАМАХ ІНТЕГРАЦІЙНОГО ХАБУ “ТВОЯ ОПОРА”: +38 097 574 14 42

ІА "Вголос": НОВИНИ