Збірна команда студентів Львівського державного університету фізичної культури (тренер – Олег Колобич) у черговому матчі чемпіонату України серед вищих навчальних закладів приймала команду «Університет» з міста Чернівці, повідомляє прес-служба ЛДУФК.

Символічний перший удар по м’ячу зробили ректор ЛДУФК, професор Євген Приступа та легендарний нападник «Карпат», випускник львівського «інфізу» Степан Юрчишин.

Перша домашня гра футболістів ЛДУФК (перед тим в Кременці вони мінімально програли місцевій команді) викликала чималий ажіотаж як серед працівників університету, так і серед футбольної громадськості. Тому на трибунах можна було побачити чимало відомих у світі спорту людей, які пильно стежили за діями насамперед гравців львівського «інфізу». А вони намагалися діяти технічно, хоча тверде поле і високий відскок м’яча лише заважав здебільшого невисоким футболістам ЛДУФК. Гості переважали наших гравців за антропометричними даними, що допомагало їм у відборі та єдиноборствах. Натомість підопічні Олега Колобича запропонували супернику швидку гру на флангах і з подальшими гострими прострілами. От тільки із завершальним ударами у них не все виходило. По-справжньому небезпечним можна вважати лише один «постріл» господарів у першому таймі. Гості також відповіли одного разу разючим ударом, після цього м’яч «поцілував» перекладину воріт ЛДУФК.

Після «сухого» першого тайму, у другому – футболісти «інфізу» сповна адаптувалися до газону і небезпечні моменти почали з’являтися частіше. Гості за першої кращої можливості організовували контрвипад. Одним словом, обидві команди діяли такчтино грамотно і гра, як-то кажуть, дивилася. У середині таймі господарям таки вдалося відкрити рахунок, коли на дальній стійці вміло зіграв студент III курсу ФФВ Юрій Сень – 1:0. Та втримати мінімальну перевагу підопічним Олега Колобича, на жаль, не вдалося. На доданих арбітром хвилинах зі штрафного прямим ударом у верхній кут воріт центральний оборонець «Університету» встановив остаточний рахунок гри – 1:1.

Зазначимо, що обидві команди виступають у Західній групі, де, окрім них, за дві путівки у наступний етап, змагаються ще чотири команди. Відтак, уся боротьба ще попереду.

ІА "Вголос": НОВИНИ