В управлінні безпеки міста розглядають резюме на посади інспекторів із паркування. З початку наступного місяця ті, хто пройшли співбесіди, розпочнуть свою роботу. Зараз усі кандидати проходять практику з патрульною поліцією та залишають на автівках попереджувальні інформаційні листівки.

Про це кореспондентові «Вголосу» розповів Юрій Діль, начальник управління безпеки міста.

«Інспектори працюватимуть наступним чином: вони підходитимуть до правопорушника, аби зробити чотири фотографії автомобіля з прив'язкою до геолокації. Після цього виписуватимуть повідомлення, в якому зазначатимуть, яке саме правило порушив водій. Далі інспектори зв'язуватимуться з базою даних, щоб отримати інформацію про власника авто. Після реєстрації вони заповнюватимуть постанову, яка вже пізніше буде надіслана на адресу проживання водія», — розповів він.

Також чиновник зазначив, що найближчим часом планують розробити два нових майданчики для евакуаторів, наявність яких зменшить корки по місту.

«Кількість автівок збільшується у геометричній прогресії, а Львів залишається тим самим, тому зрозуміло, що пересуватися по ньому дуже складно. Саме тому розроблені вже нові проекти паркувань поблизу центру. Будуть місця в районі вул. І Франка і проспекту Чорновола, щоб хоча б якось очистити осередок міста».

Також Юрій Діль повідомив, що Кабмін вже визначив вартість штрафів для правопорушників.

ІА "Вголос": НОВИНИ