Голову однієї з громадських організацій Львова затримали за підробку документів, які давали змогу чоловікам призовного віку виїжджати за кордон.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

За даними слідства, мешканець Львова вимагав та одержав 700 дол. США від військовозобов’язаного чоловіка за виготовлення необхідної документації задля безперешкодного виїзду за кордон в умовах воєнного часу, зокрема, оформлення посвідчення волонтера громадської організації та сприяння у включенні останнього до бази даних «Шлях».



Чоловіка затримано в порядку ст. 208 КПК України після передачі другої частини суми неправомірної вигоди у розмірі 500 дол. США.

Невідкладні слідчі дії тривають. Вирішується питання про повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.



Викриття злочинної діяльності здійснювалося спільно зі слідчими Слідчого управління Головного управління Національної поліції Львівської області, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань ДСР Нацполіції України в області.



Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду

Нагадаємо також, як повідомляв «Вголос», вчора на Львівщині сирени двічі сповіщали про небезпеку. 

ІА "Вголос": НОВИНИ