Про це повідомила прес-служба обласного управління Нацполіції.

Встановлено, що працівник райвідділу ГУ ДМС у м. Львові за отримання закордонних паспортів вимагає та отримує неправомірну вигоду. Вартість такої послуги становить одну тисячу гривень.

Під час отримання від місцевого мешканця хабара 36-річного спеціаліста затримали оперативники Управління захисту економіки, УВБ та слідства Нацполіції у Львівській області. Жінка одержала 5 тисяч гривень за видачу 5-ти закордонних паспортів.

Вирішується питання про затримання фігуранта у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Встановлюються інші факти вимагання та одержання посадовцем неправомірної вигоди.

За дане кримінальне правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна.

За матеріалами Управління захисту економіки (УЗЕ) Національної поліції у Львівській області щодо корупційних дій з боку працівників міграційної служби слідчим управління ГУНП відкрито кримінальне провадження ч.1 ст.14, ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

ІА "Вголос": НОВИНИ