Про це повідомив кореспондент «Вголосу».

Функції ритуальної служби покладено на Львівське комунальне підприємство «Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг».  

Основними завданнями ритуальної служби є здійснення організації поховання померлих і надання ритуальних послуг. Ритуальна служба укладає договори-замовлення на організацію та проведення поховання. Організовує поховання померлих згідно з договорами-замовленнями. Створює рівні умови для поховання померлого, незалежно від раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, мовних або інших ознак. Розширює номенклатуру ритуальних послуг для громадян з різними фінансовими можливостями.

У разі відсутності на ринку послуг регіону необхідної замовнику ритуальної послуги забезпечує надання цієї послуги власними силами, забезпечує конфіденційність інформації про померлого.

Безоплатно виділяє місця для поховання померлого чи урни з прахом померлого на кладовищі. Реєструє поховання та перепоховання померлих у Книзі реєстрації поховань та перепоховань. Видає користувачу місця поховання свідоцтво про поховання.

Видає на замовлення громадян довідки про наявність поховання померлого на кладовищах м. Львова тощо.

У разі виявлення осквернення могил, місць родинного поховання, навмисного руйнування намогильних споруд і склепів готує та подає департаменту житлового господарства та інфраструктури відповідний акт про суму та характеристику збитку.

ІА "Вголос": НОВИНИ