Про це повідомив кореспондент «Вголосу».

Як зазначено у програмі, у 2015 році Львів відвідало близько 2 мільйонів гостей міста. Це переважно особи віком від 26 до 35 років. Понад 70% осіб, які відвідують Львів, – це туристи з інших українських міст (здебільшого це великі міста: Київ, Дніпропетровськ, Запоріжжя, Одеса та Харків), іноземні гості приїжджають з таких країн, як Польща, Німеччина, Білорусь, США, Канада, Великобританія, Франція, Італія, Австрія, Туреччина, Нідерланди. 

Індекс туристичної привабливості Львова залишається високим і за станом на вересень 2015 року становить 4,72 (за 5-бальною шкалою). Індекс задоволеності гостей міста туристичними послугами, порівняно з жовтнем 2014-го, зріс до 4,29 (був 4,1). Сума туристичного збору, яка надійшла до міського бюджету у 2015 р., становила 2,586 млн грн. Майже 70 відсотків гостей приїжджають до Львова для відпочинку та проведення дозвілля, також є потенціал розвитку ділового туризму в місті.

Метою реалізації програми є збільшення туристичних потоків.

Основні завдання: розвиток ефективної системи управління туристичною галуззю Львова; поліпшення іміджу Львова як туристичного центру та центру для проведення бізнес-подій та зустрічей; вдосконалення інфраструктури туристичної галузі Львова і забезпечення сучасної навігації туриста у Львові; підвищення фахового рівня працівників сфери гостинності міста; створення комфортного та безпечного середовища для туристів та гостей міста; поширення інформації про туристичний потенціал Львова на національному та міжнародному рівнях для посилення туристичного бренда міста, збільшення туристичних потоків та часу перебування туристів у місті; забезпечення участі в міжнародних програмах і проектах з розвитку туризму, організація міжнародної співпраці у сфері туризму; просування Львова на нових туристичних ринках тощо.

ІА "Вголос": НОВИНИ