Про це повідомляє сайт ГО «Розвиток Громади».

Ділянка має площу 1,6 га, обмежена вулицями Червоної Калини (не проспект, а вулиця поблизу Рясного) та вулицею Холодною. Ця територія, згідно з Генеральним планом м. Львова, належить до територій малоповерхової житлової забудови. Станом на сьогодні там розміщені об'єкти 1-поверхової нежитлової забудови і 1-3-поверхові житлові будинки, 40% яких перебуває в незадовільному стані. Проект передбачає будівництво індивідуальних житлових будинків з паркомісцями, розширення дорожньої інфраструктури. Не передбачено будівництво жодного об'єкту соціальної і громадської інфраструктури: 120 мешканців, які населятимуть мікрорайон, користуватимуться поліклініками і лікарнями в Рясне-1, 6 дітлахів ходитимуть в школу-садок №94. Абсурдно виглядає те, що жителі району, відповідно до пояснювальної записки, відвідуватимуть не лише «вбудовано-прибудовані місця» дозвілля і спортивної інфраструктури, а й кінотеатр ім. Довженка, що розташовується аж на Сихові. 

Жодних видимих порушень детальний план території не містить, за винятком одного надзвичайно важливого аспекту: «Територія проектування розташовується в межах міста, але вона та прилеглі території не мають повного комплексу інженерних мереж (відсутні водопровід, каналізація, газопровід, наявні тільки повітряні лінії електропередач)» – сказано в пояснювальній записці.

За наявності єдиної дороги з мікрорайонів Рясне-1, Рясне-2 і стрімко розбудованої вулиці Шевченка, яка потребує капітального ремонту з реконструкцією каналізаційної і водопровідної мережі, надання дозволів на подальше будівництво в цьому районі ще більше загострить проблему відсутності соціальної і транспортної інфраструктури.

Стратегічно, міська влада мала б за інвестиційні кошти забудовників створити транспортну інфраструктуру, подбати про дитячі навчальні заклади, спортивні майданчики і медичні установи. Лише після цього погоджувати детальні плани територій, які є першочерговими документами у намірах забудовників здійснювати будь-яке будівництво у місті. 

З 24.05.18 по 15.06.2018 триватимуть громадські слухання щодо врахування громадських інтересів під час розроблення детального плану території у районі колишнього кооперативно-садівничого товариства «Відпочинок». 6 червня 2018 року о 18.00 год в актовому залі Середньої загальноосвітньої школи № 38 (м. Львів, вул. Порічкова, 4) відбудеться зустріч з головним архітектором проекту.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ