Про це повідомив кореспондент «Вголосу».

Депутати внесли зміни до ухвали від 05.03.2009 року №2452 «Про затвердження Порядку отримання дозволів на встановлення відкритих літніх майданчиків у м. Львові біля об’єктів ресторанного господарства для здійснення підприємницької діяльності». Йдеться про демонтаж літніх майданчиків, які власники не розібрали до 1 листопада, і ті, зовнішній вигляд яких не відповідає затвердженому паспорту.

Як повідомила керівник юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич, раніше районна адміністрація виносила розпорядження про усунення порушень, якщо впродовж місяця власник літнього майданчика добровільно не виконував розпорядження, районна адміністрація зверталася до суду. Судовий процес затягувався здебільшого на 4 місяці.

Згідно зі змінами, демонтаж літніх майданчиків переклали  на КП «Адміністративно-технічне управління», яке отримало право без рішення суду, на підставі відповідного акту, складеного комісією, демонтувати майданчик. Якщо впродовж місяця власник літнього майданчика не усунув порушень, то складають відповідний акт про добровільний демонтаж майданчика в 7-денний термін. Якщо власник літнього майданчика проігнорує вимоги, то його мають право примусово демонтувати. Після 1 листопада примусовому демонтажу підлягатимуть усі літні майданчики.

До слова, депутат Львівської міськради, «свободівець» Андріян Гутник зауважив, що ця процедура не відповідає нормам закону й у всьому цивілізованому світі майданчики демонтують лише за рішенням суду.

КП «Адміністративно-технічне управління» також неохоче погоджувалося перейняти на себе ці функції, однак депутати таки проголосували за ухвалу. Обранці також внесли правку, що демонтаж проводитимуть за погодженням з профільною депутатською комісією з архітектури.

ІА "Вголос": НОВИНИ