Про це «Вголосу» повідомили в управлінні освіти департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради.

У позовній заяві про поновлення на посаді директора школи Моравський просить суд скасувати наказ управління освіти про своє звільнення, а також виплатити йому заробітну плату за час вимушених прогулів.

Нагадаємо, наказом управління освіти департаменту гуманітарної політики Львівської міськради 23 січня 2015 року Василя Моравського було звільнено з посади директора спеціалізованої школи №93. А 26 січня на посаду директора СШ №93 було призначено Олесю Мандзюк.

Прокуратура Львівської області у 2012 році проти Василя Моравського, двох його заступників та бухгалтера висунула звинувачення у перевищенні службових повноважень, внесенні недостовірних даних у документи довготривалої обліковості й розкраданні понад 200 тис. грн бюджетних коштів. 

Відповідною прокурорською постановою від 31 жовтня 2012 року пана Моравського було відсторонено від виконання обов’язків директора школи.

Згодом Сихівський районний суд розглянув кримінальну справу, яку порушила прокуратура міста Львова, проти директора, двох його заступників та бухгалтера й ухвалив вирок, яким згаданій заступниці та бухгалтеру призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади на 1 рік 6 місяців, зі штрафом та встановленням іспитового строку – 2 роки. Тим самим вироком було визнано винним ще одного заступника директора цієї установи, який підписав низку підроблених документів та якого обвинувачували за ч. 1 ст. 366 КК України (службове підроблення). Водночас матеріали кримінальної справи проти директора школи Василя Моравського було виділено в окреме провадження.

7 листопада 2014 року Сихівський районний суд визнав Моравського винним за ст. 364 ч. 1 КК України (зловживання владою або службовим становищем) та призначив покарання у вигляді обмеження волі без права працювати на керівних посадах в освітніх закладах строком на рік, а також штраф у розмірі 4250 грн. 

Тим же вироком суду Моравського було виправдано за ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 366 ККУ (службове підроблення), а також звільнено від відбування призначених покарань. Суд також скасував постанову прокуратури про відсторонення Моравського від займаної посади, через що у грудні 2014 року колишній директор намагався повернутися до виконання службових обов’язків.

ІА "Вголос": НОВИНИ