Директор Інституту трансформації суспільства, економіст і політолог Олег Соскін пояснив, чому росіяни не можуть жити без вождя.

Про це він розповів у інтерв'ю, передає Главред.

Прагнення росіян неодмінно звеличувати якогось тоталітарного лідера Олег Соскін пов'язує із масовим охопленням населення Росії «хворою імперською свідомістю».

«Ці люди не здатні жити самостійним життям, бо так звеличують Сталіна і Миколу II. Сталін був і залишається для росіян свого роду сакральною маткою в мурашнику. Вони поклоняються цій матці, тому що більшість з них не має самостійної власної свідомості та механізму мислення. Тому їм потрібна матка-вождь, що буде за них думати», - заявив Соскін, додавши, що прагнення росіян до поклоніння вождю вміло використовує теперішній очільник РФ Володимир Путін.

Політолог наголосив, що Путін згадує персон з історії, вказуючи на нібито єдиний правильний спосіб життя, до якого мають в майбутньому прагнути росіяни.

«Інакше росіяни просто не вміють жити. Якщо вони не будуть поклонятися Сталіну, тоді і Путіну не можна поклонятися, тоді і царя немає. А якщо немає царя, значить, впаде мурашник. »Мурахи« бояться самостійно жити, не знають, як це, тому і зберігають цю »некрофільну свідомість«, тобто поклоніння мертвих, культ мертвих. Це одне з найбільш небезпечних властивостей сучасної Російської Федерації», - резюмував Олег Соскін.

Як повідомляв «Вголос», раніше екс-гравець «Шахтаря» розповів своє бачення подій на Донбасі.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ