Про це повідомила прес-служба МВС.

«Зловмисницю, раніше судиму за вбивство, розшукували за замах на життя свого співмешканця. Жінка вела кочовий спосіб життя і здавалася невловимою. Затримати підозрювану співробітникам карного розшуку главку міліції Донецької області вдалося завдяки повному відпрацюванню кола її родичів та знайомих у двох областях України», – йдеться в повідомленні.

39-річна колишня медсестра вирізняється схильністю вирішувати особисті конфлікти за допомогою холодної зброї. 2013 року вона заподіяла смертельне ножове поранення своєму співмешканцю, її було засуджено до року позбавлення волі за умисне вбивство при перевищенні меж необхідної оборони.

У червні 2015 року жінка знову розправилася з черговим коханцем за допомогою ножа, заподіявши тяжкі ушкодження. Вона звернулася до сусідів, щоб вони викликали «швидку». Зловмисниця гадала, що чоловік помер, тому вигадала, що його вбили кредитори. Сама зібрала речі та втекла. Але потерпілий вижив та дав свідчення.

Підозрювану було оголошено в розшук. Її шукала маріупольська міліція, а потім оперативники ГУМВС області.

Співробітники карного розшуку главку встановили її родинні та дружні зв'язки, проте вона ні з ким не підтримувала постійних стосунків. Міліціонери знайшли її колишнього чоловіка і ще одного екс-співмешканця. В обох на тілі залишилися відмітини від ножових ран. Як з'ясувалося, випивши, жінка проявляє агресію і відразу хапається за ніж.

Правоохоронці перевірили всі місця, де може з'явитися розшукувана, побували на її колишній роботі в лікарні, опитали колег, сусідів, подруг. Міліціонери в буквальному сенсі «просіяли» Орджонікідзевський район Маріуполя, де, ймовірно, перебувала підозрювана, відпрацювали всі медичні заклади, де може знайти роботу медсестра, а також кафе, магазини, кіоски. Встановили її родичів і знайомих з Черкаської області, звідки жінка родом, і зв'язалися з ними. Все, що було відомо оперативникам: безробітна зловмисниця надовго ніде не затримувалася, кочувала по чужих квартирах випадкових знайомих.

Місяць напруженої роботи приніс результат.

«Надійшла оперативна інформація, що наша «героїня» перебуває в одній з квартир багатоповерхового будинку, куди вона зайшла буквально на 5 хвилин. Усе вирішувала швидкість. Ми прибули на місце вчасно, фігурантку було затримано. Опору вона не чинила, хоча ми були готові до будь-якого розвитку ситуації», – повідомив Михайло Ветренко, співробітник відділу управління карного розшуку ГУМВС України в Донецькій області.

На цей час призначено низку експертиз, за ​​результатами яких буде дано остаточну правову оцінку діям підозрюваної. Поки що дії підслідної кваліфіковано за ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 «Замах на вбивство» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ