Про це йдеться в заяві адвоката.

На думку Кириленка, «безпрецедентну за своїм цинізмом піар-кампанію» щодо цього фільму очолює прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Також захисник наголосив, що Стусу інкримінували статтю 62 КК УРСР (Антирадянська агітація і пропаганда), тому він «вважався ворогом радянської влади». Кириленко зазначив, що в подібних справах вирок був відомий заздалегідь, тому адвокат «не грав суттєвої ролі».

Юрист підкреслив, що Медведчук «завжди виступав за історичну правду».

«Наполегливо рекомендую ЗМІ та окремим громадянам не розповсюджувати недостовірну, брехливу інформацію про Віктора Медведчука, а особам, які пов'язані зі зйомками фільму «Стус» («Птаха душі»), утриматися від дій, направлених на розповсюдження такої інформації про Віктора Медведчука. Тому в разі виходу в прокат фільму «Стус» з недостовірною інформацією про Віктора Медведчука, я залишаю за собою право на відповідні правові дії, зокрема спрямовані на заборону через суд демонстрації цього фільму», — йдеться у заяві.

Нагадаємо, 10 серпня 2018 року, актор Геннадій Попенкоповідомив у Facebook про те, що із фільму «Стус» вирізали сцену із процесом суду над Василем Стусом, адвокатом якого виступав призначений державою адвокат Віктор Медведчук, кум теперішнього президента Росії Володимира Путіна.

Згодом на це відреагував Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман і доручив Мінкульту та Держкіно перевірити фільм про Стуса.

Кінофільм «Стус» знімала компанія UM-GROUP Production за часткового фінансування Державного агентства з питань кіно. Стрічка має вийти в прокат 28 лютого 2019 року.

Згодом творці фільму обіцяли дозняти сцену із Медведчуком.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ