Вчора, 7 січня, у мексиканському аеропорту Канкун затримали народного депутата, заступника голови «Народного фронту»Андрія Іванчука  і путінського олігарха Павла Фукса.

Про це повідомило джерело порталу OBOZREVATEL.

Це сталося на підставі того, що Фукс внесений у міжнародний "чорний аркуш". Зокрема, олігархові вже відмовляли у в'їзді до США й Ізраїлю, а для відвідин відкриті тільки країни Європи.

7 січня о 21.12 російський олігарх та український нардеп прилетіли до Канкуна чартерним літаком. Цього ж дня Фукса помітили у Талліні (Естонія).

У момент затримання Фукс та Іванчук перебували в аеропорту з дружинами. Нагадаємо, що український нардеп оформив із дружиною фіктивне розлучення. Це було зроблено для того, щоб не декларувати розкішну нерухомість у Монако, яку оцінюють у 500 млн євро.

Згодом Іванчука відпустили, оскільки під час затримання він пред'явив дипломатичний паспорт, використовувати який у приватних поїздках парламентарій не має права. Фукс досі очікує рішення суду. За нашими даними, його помічники шукають чартер для повернення олігарха до України.

ІА "Вголос": НОВИНИ