На Львівщині можна записатися на подання документів у підрозділах міграційної служби.

Від нині, 27 травня, можна записатися в електронну чергу на подачу документів у багатьох обласних управліннях державної міграційної служби. Зокрема, Львівське управління міграційної служби працює в режимі електронної реєстрації у районах та у п'яти підрозділах міста Львова, повідомляє кореспондент «Вголосу».

Минулого тижня в інтерв'ю із начальником управління міграційної служби у Львівській області Ярославом Скибою ми писали, що з початку широкомасштабного вторгнення Росії в Україну робота електронної системи з подачі і виготовлення документів як от ID карт громадянина України, закордонних паспортів було заблоковано.

Суттєві труднощі виникли у зв'язку із багатомільйонною міграцією українців зі східних областей, які втікали від війни та російської окупації, бомбардувань і обстрілів. Вимушено переселені українці часто не встигали взяти з собою бодай документи. У підрозділах міграційної служби з 5-6-ї ранку щодня вишикувалася «живі» черги, де змішалися і переселенці, і місцеві мешканці. Такий хаос був зумовлений і через неможливість зареєструватися на конкретну годину для подачі документів через сайт ДМСУ.

Відтепер принаймні у Львівській області електронна черга працює. У Львові записатися на подачу потрібних документів можна у п'яти підрозділах - Зелена, 20, 150, Залізнична, 16, Донецька, 3, Чупринки, 71.

Щоправда, черга у Львові швидко заповнюється. У районах області ажіотаж на запис у електронну чергу менший.

У міграційній службі Львівської області також повідомили, що разом із виготовленням ID картки можна паралельно замовити для дитини закордонний паспорт.

Однак це виявилося, м'яко кажучи, неправдою. Про що у нашого сайту є відповідь від пресової служби.

 Зазначимо, що надання нової послуги могло  стало можливим після набрання чинності постанови КМУ від 07.05.2022 № 541 «Про реалізацію експериментального проекту щодо одночасного оформлення (у тому числі замість втраченого або викраденого), обміну паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон».

Фото з сайту ДМСУ у Львівській області.

ІА "Вголос": НОВИНИ