Про це пише УНІАН із посиланням на заступника міністра юстиції з питань європейської інтеграції Сергія Пєтухова.

Це має стати початком реформи приватного права і створить сприятливий бізнес-клімат для залучення іноземних інвестицій, вважає він.

«Ми вважаємо, що зараз, коли нам необхідно провести дерегуляцію та залучити іноземні інвестиції, створити зрозумілі для всього світу умови ведення бізнесу, нам необхідно це зробити», – сказав Пєтухов.

На думку Пєтухова, Господарський кодекс, ухвалений 2003 року, увібрав у себе безліч застарілих радянських норм. Ухвалення документа призвело до неузгодженості в законодавстві, оскільки в багатьох аспектах документ перетинається з Цивільним кодексом, який базується на європейських нормах. Також чиновник зазначив, що в інших країнах немає документів, які б за змістом відповідали українському Господарському кодексу.

За словами заступника міністра, Міністерство юстиції сформує робочу групу для розробки концепції реформи приватного права. Після публічного обговорення концепції реформи буде розроблено конкретні норми, яких потрібно буде вжити у зв'язку зі скасуванням Господарського кодексу.

«Ми готові обговорювати будь-які питання збереження, переносу окремих інститутів регулювання, які є в Господарському кодексі, але вважаємо, що не може бути збережений Господарський кодекс як окремий документ, оскільки немає окремого конкретного предмета регулювання», – сказав заступник міністра.

Реформа включає не лише скасування Господарського кодексу, а й перегляд норм Цивільного кодексу, додав чиновник.

Господарський кодекс було ухвалено 2003 року, він набув чинності 2004-го. Документ встановлює правові норми господарської діяльності, яка базується на різноманітності суб'єктів господарювання різних форм власності.

ІА "Вголос": НОВИНИ