Про це під час брифінгу повідомив міністр оборони України, генерал армії України Степан Полторак, інформує МОУ.

Керівник оборонного відомства зазначив, що для впорядкування виплати винагороди військовослужбовцям за участь в антитерористичній операції Кабінет Міністрів України дав можливість керівникам міністерств і відомств, особовий склад яких бере участь в операції, оперативно в межах бюджетних призначень встановлювати розмір та здійснювати виплату винагороди за участь в АТО. Відповідну постанову ухвалено під час засідання уряду 20 січня 2016 року.

Міністр повідомив, що сьогодні підпише наказ, яким буде встановлено грошову винагороду за участь в АТО. Вона буде однаковою як для солдата, так і для генерала.

«Життям на фронті всі ризикують однаково — і солдат першого року служби, і генерал, що служить багато років. А ось винагороду за участь в АТО отримують різну. Цю несправедливість необхідно виправити. Тому ми маємо й суми грошової винагороди за перебування в АТО платити однакові, незалежно від звань, вислуги років та посад», – зазначив Полторак.

За словами міністра, грошову винагороду за участь в АТО буде встановлено у двох розмірах: для тих, хто несе службу на лінії бойового зіткнення, і для тих, хто перебуває в інших районах проведення антитерористичної операції.

Як повідомляли, уже в лютому українські військовослужбовці отримуватимуть щонайменше 7 тисяч гривень.

ІА "Вголос": НОВИНИ