Про це йдеться у довідці Міністерства оборони, яку оприлюднив радник Президента Юрій Бірюков на своїй сторінці у «Facebook».

Всього у Збройних силах України – 153 генеральські посади.

«На посадах вищого офіцерського складу в даний час проходять військову службу 141, у тому числі у військових званнях: особи вищого офіцерського складу – 80; полковників – 61», – зазначено у документі.

У Міноборони зазначили, що співвідношення чисельності осіб вищого офіцерського складу до інших категорій офіцерського складу ЗСУ становить 0,3%, цей показник значно нижчий, ніж у провідних країн НАТО і відповідає планам розвитку ЗСУ на 2020 рік.

«На сьогоднішній день на 153 генеральських посадах у Збройних силах 141 людина. 12 посад зараз вакантні. З 141 офіцера: генералів – 80, і 61 полковник… Не всі 80 – гарні. Так! Але багатьох «старих» дуже-дуже багатьох – вже звільнили. А багато з 61 полковника – з реальним бойовим досвідом. І вони будуть ставати генералами», – прокоментував Бірюков.

Нагадаємо, минулого тижня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков подав Президенту України Петру Порошенку на затвердження проект скорочення генеральських посад у структурах, які входять у сферу управління МВС. Запропоновано скоротити 99 генеральських посад.

Зазначимо, що доручення підготувати пропозиції щодо скорочення кількості генеральських посад у всіх силових відомства Президент Петро Порошенко дав їх керівникам у квітні цього року.

ІА "Вголос": НОВИНИ