У Міноборони прокоментували розслідування ДБР закупівлі для армії неякісних котлів.

Відповідний коментар оприлюднено на сторінці Міноборони.

Зазначається. що через поставки неякісних котлів для приготування їжі Департаментом держзакупівель Міноборони постачальнику було направлено претензію на суму 1,2 мільйона гривень.

У Міноборони розповіли, що за результатами торгів 26 червня підписали з переможцем тендера договори.

«На початку липня під час поставки обладнання в одну з військових частин, командир частини підписав акти прийому обладнання. 16 липня Департаментом держзакупівель ініційовано проведення додаткової перевірки обладнання на повну відповідність технічним вимогам замовника з метою недопущення поставки недоброякісного обладнання», - вказали в оборонному відомстві.

Як зазначено, після проведення перевірки в кінці липня, командиром військової частини направлено лист на Департамент держзакупівель з проханням анулювати акти прийому обладнання та призначено службове розслідування з цього приводу у військовій частині.

«У свою чергу 12 серпня Департаментом направлено постачальнику претензію про стягнення штрафних санкцій на загальну суму 1,2 мільйона грн за поставку неякісного обладнання, відповідно до умов договору», - відзначили в Міноборони.

«На момент поширення інформації в ЗМІ, Міністерство оборони не здійснювало ніякої оплати за вказане обладнання та веде претензійну роботу з постачальником. Варто відзначити, що ініціатором проведення перевірки якості вказаного обладнання було саме Міністерство оборони України. Міністерство оборони України надає повну підтримку правоохоронним органам у проведенні слідства », - додали у відомстві.

Додамо, ДБР напередодні повідомило про справу щодо неякісних електричних варильних котлів, які повинні були поставлятися до військових частин Міністерства оборони по всій території України.

Нагадаємо, ДБР відкрило провадження через падіння військового Мі-2 у Львівській області.

ІА "Вголос": НОВИНИ