Представники Росії, Білорусі, України та Польщі прибули у Мінськ, де почалася екстрена зустріч через ситуацію з транзитом забрудненої нафти з РФ.

Про це повідомляє «Інтерфакс».

На переговорах присутні керівники нафтотранспортних компаній «Гомельтранснафта Дружба», «Транснафта», «PERN S.A.» та «Укртранснафта», які мають обговорити ситуацію з транзитом нафти по нафтопроводу «Дружба».

Концерн «Белнефтехим» увечері 19 квітня заявив про різке погіршення якості нафти, яку постачають по нафтопроводу з Росії. За даними концерну, вміст хлорорганічних сполук у нафті «Urals», яку постачають по нафтопроводу «Гомельтранснафта Дружба», перевищує в десятки разів граничні значення за стандартом.

Через це обидва білоруських НПЗ — ВАТ «Мозирський НПЗ» (Гомельська область) і ВАТ «Нафтан» (Вітебська область) повідомили про загрозу пошкодження обладнання та майже на 50% скоротили обсяги нафтопереробки.

Напередодні Білорусь частково відновила експорт світлих нафтопродуктів до України та Польщі.

Додамо, що на українських АЗС почали дорожчати бензини та дизельне пальне.

«Укртранснафта» і Кременчуцький нафтопереробний завод уживають заходів на тлі ситуації з експортом нафти з Російської Федерації та Білорусі.

ІА "Вголос": НОВИНИ