Про це у розмовній студії «Правди. Наживо» заявив голова бюджетної комісії Львівської міськради минулого скликання Яромир Самагальський.

«Вулиця Личаківська-Некрасова... Обіцяли її відкрити в червні, липні, серпні. Зараз починають говорити про те, що потрібно з'ясувати, яка складність робіт залишилась — коли її відкриють. Для чого дурити? Якщо ніхто не збирається її найближчим часом відкривати, бо ні на Личаківській, ні на Мечнікова навіть контактні дроти ніхто не збирається вішати. Ця вулиця ще й інженерно складна, адже там на дуже великій глибині колектор. Таких місць у Львові є небагато. Але те, що не знають, як робити, що далі — це ми бачимо на кожному кроці. Ну немає зараз в міській раді інженерів, немає технократів. Є клерки, які дивляться в лице своєму шефові і стараються задовільнити будь-яке його бажання. Там немає проектантів, там немає фахових будівельників», – пояснив на прикладі він.

За словами Самагальського, сумна історія також із вулицею Стуса та реконструкцією колектора на ній:

«На мою думку, реконструкція колектора на Стуса і вся історія, пов'язана з ним — це є корупція. Звичайне злодійство. Коли розробляли проект трамваю на Сихів, всі прекрасно знали, що дорога буде проходити по Стуса, що там є аварійний колектор, який треба замінити. Це обговорювали на всіх нарадах. Далі департамент житлового господарства замовив проект реконструкції колектора на вулиці Стуса, Львівська міська рада ухвалила цей проект. Після цього пройшло буквально кілька місяців, і в 2015 році вискакують з ідеєю, що замовляють новий проект, де будуть робити реконструкцію колектора так званим методом горизонтальної проходки, тобто підземним, як при будівництві метро. Для чого? Вулиця широка, термінів для реконструкції — достатньо, глибина залягання не є катастрофічна... Під цей проект взяли 6 млн євро позики».

Також, за словами Самагальського, на ремонт вулиці Замарстинівської після перерозподілу коштів залишилось 7 мільйонів, однак цього достатньо лише на те, аби її перекопати:

«Декілька років тому, в 2014, з ініціативи депутатів, а не виконавчих органів влади, на декілька вулиць було замовлено проекти на реконструкцію. Були закладені гроші в бюджеті, і, зокрема, на вулицю Замарстинчівську, Шевченка. Ще для декількох вулиць були зроблені проекти на реконструкцію. Цього року виділили 40 млн, пізніше вони були перерозподілені – і тепер залишилися 7 млн. Говорити про початок робіт... Це абсолютна неправда, за 7 млн вулицю можна розкопати. Якби хотіли її ремонтувати, то тендер розіграли би ще навесні», – зазначив Самагальський.

Більше – у відео. Прямий ефір «Правди. Наживо» дивіться щобудня о 19.00 на телеканалі НТА.

ІА "Вголос": НОВИНИ