Пасажирський літак зазнав пошкоджень в міжнародному аеропорту в Саудівській Аравії після того, як аеропорт був обстріляний безпілотниками.

Як інформує Daily Mail, згодом відповідальність за атаку взяли на себе єменські повстанці-хусити.

Повідомляється, що атака була націлена на міжнародний аеропорт Абха на південному заході країни, в результаті чого зазнав пошкоджень пасажирський літак на злітній смузі.

Невдовзі відповідальність за напад взяли на себе підтримувані Іраном хусити. Військовий речник Єхіа Сарей заявив, що група використовувала чотири ударні безпілотники для націлювання на аеропорт Абха. Нападники вважають аеропорт військовою, а не цивільною ціллю.

Внаслідок нападу ніхто не постраждав, але атака загрожувала ескалацією жорстокої війни Ємену, а пошкоджений пасажирський літак в аеропорту Абха послужив потужним нагадуванням про небезпеку, яку повстанці-хусити представляють для Саудівської Аравії.

Стало відомо, що атаки зазнав 3-річний пасажирський літак Airbus A320, який належить лоукостеру FlyADeal. Безпілотник пробив діру у фюзеляжі, на металі залишилися обгорілі сліди, проте загоряння не сталося.

Аеропорт Абха, який знаходиться недалеко від кордону з Єменом, неодноразово зазнавав обстрілів з боку ракет та безпілотників єменських повстанців.

Внаслідок частих нападів поблизу південних міст Абха та Джизан, за останні роки було поранено десятки і вбито щонайменше одну людину.

Коаліція під керівництвом Саудівської Аравії, яка веде боротьбу з Єменом, заявила, що притягне правоохоронців до відповідальності згідно з міжнародним гуманітарним правом.

Військові Саудівської Аравії, заявили, що сили коаліції перехопили і знищили ще два начинені бомбами безпілотники, запущені хуситами в напрямку королівства.

Читайте більше актуальних новин на Вголосі:

ІА "Вголос": НОВИНИ