Як повідомляє ТАСС з посиланням на прес-службу МОК, Бубка відразу після появи інформації в пресі звернувся в комісії по етиці МОК і ІААФ і спростував всі звинувачення.

«Пан Бубка спростував ці твердження. Як тільки з'явилася подібна інформація, то Бубка негайно зв'язався з комісіями з етики ІААФ і МОК», – сказано в повідомленні.

Раніше видання Le Monde повідомило, що Сергій Бубка міг брати участь в схемі зі скупки голосів при виборі столиці Олімпіади-2016.

Відзначається, що в червні 2009 року функціонер перевів 45 тисяч доларів на рахунки офшорної компанії New Mills Investments. Її контролював на той момент скарбник ІААФ і глава Федерації легкої атлетики Росії Валентин Балахничев.

У той же день New Mills Investments передала ідентичну суму компанії Pamodzi Sports, бенефіціаром якої був Папа Массат Діак - син усуненого через корупцію екс-президента ІААФ Ламін Діака, який, за даними ЗМІ, сприяв перемозі заявки Ріо на організацію Олімпіади-2016. Він нібито отримав 1,5 млн доларів від бразильського бізнесмена Соареша Фільо незадовго до фінального голосування за місце проведення Ігор.

Після цього Бубка заявив, що виплати колишньому главі Всеросійської федерації легкої атлетики Валентину Балахнічеву проводилися в якості оплати за послуги в зв'язку з розвитком турніру зі стрибків з жердиною «Зірки жердини» і не були чимось незаконним.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ