Як повідомляє Lenta.ru, про це заявив під час прес-конференції голова Ради великих національних зборів Андрій Нестасе.

«Звертаємося до голови Нацбанку Дорина Дрегуцана, генпрокурора Корнелі Гуріна, керівника Національного антикорупційного центру Віорела Кетрару, голови ЦВК Юрія Чокану, глави КСТР (Координаційної ради з телерадіомовлення) Діни Чокану, голови Вищої судової палати Міхая Поалелунжь і вимагаємо в кожного з них подати у відставку», – зазначив він.

Оскільки, за словами протестувальників, влада відмовилася виконувати їхні вимоги, громадянам країни не залишається нічого, крім як продовжувати і розширювати акції протесту.

10 вересня Нестасе оголосив про рішення учасників акції протесту припинити переговори з владою країни й організувати 13 вересня новий багатотисячний мітинг. За словами Нестасе, влада не хоче чути вимоги протестувальників, тому подальші переговори, зокрема запланована зустріч з президентом країни Ніколає Тімофті, не мають ніякого сенсу.

8 вересня Тімофті відмовився йти у відставку на вимогу мітингувальників. Він назвав гасла демонстрантів «необґрунтованими», «дивними» і такими, що не відповідають інтересам держави і громадян.

Нагадаємо, акція протесту в центрі Кишинева, організована рухом «Гідність і справедливість», розпочалася 6 вересня. Учасники мітингу, що зібрав, за різними даними, від 20 до 100 тисяч осіб, вимагають відставки президента країни і проведення дострокових парламентських виборів. Увечері того ж дня демонстранти облаштували наметове містечко біля будівлі уряду, яке зараз налічує близько 200 наметів.

ІА "Вголос": НОВИНИ