Закінчилось розслідування з приводу фінансування фондом «Open Dialogue» політичних партій Молдови

Про це повідомляє Молдовське державне інформаційне агентство.

У ході розслідування з'ясували, що фонд "Open Dialogue" та його засновниця росіянка Людмила Козловська фінансували політичні партії Молдови .

Після розсекречення звіт опублікований на сайті парламенту і переданий до Європейського Парламенту, Європейської комісії, Державному департаменту та Конгресу Сполучених Штатів Америки, Європейського союзу, парламентам Румунії, Польщі та України, ОБСЄ, Раді Європи, ООН, та іншим міжнародним організаціям і національним установам.

"Комісія прийшла до висновку про те, що дії "Open Dialogue" носили характер диверсійних і представляли загрозу для державної безпеки Республіки Молдова", – йдеться в повідомленні.

Для дачі показань запросили представників керівництва Служби інформації і безпеки, МВС, Служби із запобігання та боротьби з відмиванням грошей, Генеральної прокуратури, Антикорупційної прокуратури, Прокуратури по боротьбі з організованою злочинністю і особливих справ і Центральної виборчої комісії, а також представники політичних партій "Дія і Солідарність" і "Платформа "Гідність і Правда ".

ІА "Вголос": НОВИНИ