У Москві слідчі Слідчого комітету РФ затримали українського мільйонера Павла Климця, повідомляє КомерсантЪ із посиланням на свої джерела.

За даними Ъ, 51-річний Климець звинувачується в дачі хабара в особливо великому розмірі, однак кому і за що він намагався передати гроші - не повідомляється.

Також газета не називає і точної дати затримання. Відомо, що 12 квітня суд відправив бізнесмена в СІЗО. Його адвокати оскаржили це рішення і апеляційний суд відправив справу на новий розгляд.

Зараз Климець продовжує перебувати під вартою.

Як зазначається, у міжнародному алкогольному холдингу OLYMP, який очолює Климець, неофіційно підтвердили його арешт.

За інформацією журналістів, арешт бізнесмена може бути пов'язаний з тим, що 40% його активів - на окупованій території Донбасу, які він втратив з початком бойових дій у 2014 році.

"Останнім часом Павлу Анатолійовичу неодноразово приходили пропозиції про те, щоб переписати або за дуже низькою ціною продати частину цього свого бізнесу", - повідомило джерело  газети.

Андрій Климець - український політик і бізнесмен, він був депутатом Ради V і VI скликань (2006 - 2007, 2007 - 2012 роки відповідно). Він керує алкогольною компанією OLYMP, яка виробляє горілку таких марок, як PRIME і IDEA, а також коньяк і вино.

У 2011-2015 роках Климець входив до сотні найбагатших людей України. За оцінкою Forbes Україна на 26 квітня, статки бізнесмена оцінюється в $ 34 млн. За оцінкою Dragon Capital, за підсумками минулого року його статки склали всього $ 99 млн.

ІА "Вголос": НОВИНИ