Про це повідомляє портал «Букви» з посиланням на джерело, знайоме з ситуацією.

Так, раніше «Європейська правда» опублікувала фотокопію листа, в якому голова місії МВФ для України Рон ван Роден навів значний список претензій Фонду до президентського законопроекту щодо створення Антикорупційного суду.

У листі МВФ наголошується, що президентський проект порушує зобов'язання України відповідно до програми співробітництва, а також суперечить рекомендаціям Венеціанської комісії – незважаючи на багаторазові заяви Адміністрації Президента про те, що в проекті все враховано.

Зауваження у листі стосуються процедури добору суддів, положень закону, які гальмують створення Антикорупційного суду, а також юрисдикції суду.

 

Як пише видання «Главком», голова МВФ Крістін Лагард нічого не знала про існування цього листа. Так, під час зустрічі з Петром Порошенко у Давосі Лагард пообіцяла провести розслідування появи листа в пресі. 

Крім того, Світовий банк звільняє директора з питань Білорусі, Молдови, України, Європи та Центральної Азії Сату Кахонен, яка підписала лист Світового банку України із зауваженнями до президентського законопроекту. Причина, зокрема, в «зливі» листа в пресу.

ІА "Вголос": НОВИНИ