29 червня 2017 року о 9:30 год у Миколаєві «Свобода», «Сокіл» та інші організації вийдуть на пікет Апеляційного суду Миколаївської області (вул. Садова, 2А) на підтримку захисника Конституції, бійця «Легіону Свободи» Геннадія Дуброва («Бізона»). Апеляційну скаргу на вирок Братського суду розгляне колегія суддів у складі: Куценко, Фаріонова, Міняйло, прокурор – Могила, - про це повідомляє прес-служба ВО «Свобода».

Зазначимо, що Геннадій Дубров – боєць «Карпатської Січі» (2014–2015), волонтер (2016–2017), інструктор з військово-патріотичного виховання, учасник проукраїнських мітингів у Миколаєві з 15 років, учасник Революції гідности. Член ВГО «Сокіл». Нагороджений медаллю «За оборону Донецького аеропорту».

Доброволець «Бізон» – один із десятків вояків і волонтерів, яких слідство у справі 31 серпня звинуватило у «масових заворушеннях». 2016 року його справу було виокремлено із загальної  (яка досі перебуває на підготовчому етапі), щоби долучити низку звинувачень «Бізонові» у звʼязку зі спробою здійснити сміттєву люстрацію одного зі стовпів режиму Януковича – депутата Миколаївської облради С. Чмиря. Справу було сфальшовано, однак це не завадило судді Братського районного суду Миколаївської области Інні Скарницькій присудити «кіборгу» Геннадію Дуброву 6 років позбавлення волі.

Адвокати застерігають: увʼязнення «Бізона» створить прецедент у надуманій справі захисників Конституції. Якщо вирок залишиться в силі – кількість ув’язнених за політичними мотивами націоналістів у 2017 році може сягнути 15 осіб.

ІА "Вголос": НОВИНИ