Програма розроблена свободівцем спільно з головою Миколаївського осередку Асоціації учасників АТО Львівщини Олегом Ясеницьким.

Михайло Галущак зауважив, що у програмі передбачено наступні заходи: створення мобільної просвітньої виставки "Миколаївці у новітній московсько-українській війні"; створення першої книги пам'яті учасників російсько-української війни з Миколаївського району (збір та видання свідчень); заходи із вшанування пам'яті загиблих воїнів; друк промоційної поліграфії; організаційні заходи із залученням молоді до волонтерської допомоги військовим, які перебувають у зоні бойових дій; організація спортивних змагань для молоді; організація військово-патріотичних вишколів для учнів миколаївських шкіл; встановлення пам'ятного знаку членам ОУН та воїнам УПА з Миколаївського району, які не мають місця поховання із написом: "Лише там, де пам'ятають про загиблих, будуть ті, хто захищатиме живих. Також свободівець зазначив, що загальний обсяг фінансування програми - 80 тис. грн.

"Військово-патріотичне виховання молоді - це найкращі інвестиції у національну безпеку. Ця програма не зосереджена лише на вироблення певних навиків чи усвідомлення певних речей - це комплекс заходів, яким ми передусім намагатимемось достукатись до свідомості молоді. Не всі будуть військовими, але всі мають розуміти, що військо - це основа держави. І якщо ти не годуватимеш свою армію, то годуватимеш чужу; якщо не вшановуватимеш своїх героїв, то вшановуватимеш чужих; що ті, хто перетнули річку Сіверський Донець у 1918 році - перетнули річку Збруч у 1939 році. Україні потрібні захисники", - зазначив Михайло Галущак.

ІА "Вголос": НОВИНИ