[media=150932,150933] 

Прес-служба об'єднання інформує, що попрощатися з побратимом прибули заступник Голови ВО «Свобода» Руслан Кошулинський та народний депутат України свободівець Андрій Іллєнко.

Руслан Кошулинський зазначив: «Ми поховали тіло, але душа, яка творила українську Україну, лишається з нами. Вона стане для нас орієнтиром цілеспрямованості українця, який не ламається. Вороги вбили тільки його тіло, але душа нашого побратима залишилася незламною. І ми пам’ятатимемо про Олега, рівняючись на нього в боротьбі за Україну.

Ми попереджаємо всіх дотичних до розслідування цієї справи – слідчих, прокурорів, суддів: навіть не сподівайтеся, що вдасться спустити розслідування цього зухвалого злочину на гальмах, інакше вас чекатиме не лише Господній суд, але й народний! А ми робитимемо все від нас залежне, щоби ті покидьки заплатили за скоєне!».

Перед членами родини, побратимами, друзями-волонтерами, однодумцями та всіма присутніми виступив заступник голови Полтавської обласної ради Анатолій Ханко: «Олег роками був поруч з нами, був дієвим активістом та волонтером. Незважаючи ні на що, ми не звернемо з тої дороги, якою він ішов. Син Олега стане сином «Свободи». Він піде в дитячий садочок, потім до школи – і ми завжди будемо поруч».

Народний депутат Андрій Іллєнко, виступаючи перед громадою, сказав: «Наше завдання – домогтися правди у цій справі. Я впевнений, що це зухвале вбивство побратима було пов’язане саме з його громадсько-політичною діяльністю. Причиною жорстокої розправи була саме його робота як політика-націоналіста. Усі свободівці і я зокрема як народний депутат будемо піднімати це питання на найвищому рівні, щоби знайти та покарати винних».

Як уже писав Вголос, 7 серпня 2017 року, після 26 днів боротьби, пішов із життя голова фракції ВО «Свобода» у Миргородській міській раді, очільник міської «Свободи» Олег Супруненко.

ІА "Вголос": НОВИНИ